bannerdjogpage

Historie

Oprichting

In 1970 stichtte Professor J. Kommandeur Stichting de Jonge Onderzoekers Groningen met als doel kinderen op een uitdagende en creatieve manier te interesseren voor wetenschap. Hij was beslist niet de eerste die zo’n organisatie oprichtte. Als reactie op het televisieprogramma de ‘Jonge Onderzoekers’ van Sonja Barend werden in heel Nederland spontaan ‘Jonge Onderzoekers organisaties’ opgericht. Ze kregen zelfs een eigen tijdschrift en vandaag de dag is er in een aantal steden verschillende ‘Jonge Onderzoekers’ als zelfstandige organisatie actief.

Stadspark

De Jonge Onderzoekers vestigde zich in 1970 in het Stadspark. Een mooie locatie met veel ruimte waar vrijwel alles mogelijk was op het gebied van techniek. Kinderen kwamen hier met veel plezier en bouwden vlotten, windmolens, kabelbanen en boemerangs.

Heden

In 2002 verhuisde de Jonge Onderzoekers naar een nieuwe plek. Met vrije inloopmomenten, speciale vakantieprogramma’s en activiteiten voor verjaardagsfeestjes, scholen en groepen brengt de Jonge Onderzoekers de wereld van de techniek en wetenschap dicht bij kinderen en stimuleert hun creativiteit, interesse en ontwikkeling.

Vraag of opmerking?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.