bannerdjogpage2

Lego Club

Op donderdagavond, tussen 18.30 en 21.00 uur komt de LegoClub bij elkaar in het pand van De Jonge Onderzoekers. Tijdens deze leuke avonden wordt gebouwd met Technisch Lego en Lego Mindstorms en worden Lego Mindstorms robots geprogrammeerd. Tevens vindt de voorbereiding voor het nieuwe seizoen van de First Lego League plaats. Deelname aan de Lego Club is 20 euro tot de zomervakantie.

 

First Lego League

De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales

Eén van de belangrijkste onderdelen is het team. Een hecht team dat gezamenlijk werkt aan het thema en de robotwedstrijd kan punten scoren in de finales. Deelnemers leren samenwerken, afspraken maken, gezamenlijk overleggen en werken. De trainingsavonden zijn belangrijk voor het team. Het spreekt voor zich dat iedereen aanwezig is op deze avonden. In de praktijk betekent dit dat we veel plezier hebben en voor ontspanning is er genoeg ruimte. Tijdens de wedstrijden is er een teampresentatie en wordt het team beoordeeld door een jury.
Het team ontwerpt en bouwt een robot en programmeert deze. Ze maken gebruik van het  Lego Mindstorm systeem en software. Het materiaal en het computerprogramma zijn aanwezig bij De Jonge Onderzoekers. Er is in de voorbereidingen een excursie m.b.t. het thema waarbij de nadruk ligt op het functioneren van het team.

De First Lego League avonden zijn gepland op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 in het pand van de Jonge Onderzoekers, Dirk Huizingastraat 13, Groningen. Kosten voor deelname zijn 50 euro voor het schooljaar.

Ben of ken je iemand die hiervoor belangstelling heeft, dan kun je contact opnemen met De Jonge Onderzoekers, via info@dejongeonderzoekers.nl. Ook kun je hier terecht voor meer informatie.

12277490_181613812188225_607931400_n

Vraag of opmerking?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.