bannerdjogpage2

Vrije inloop (8-18 jaar)

Op woensdagmiddag, op zaterdag en in de vakanties zijn onze werkplaatsen open voor vrije inloop.  Je mag dan zelf weten wat je wilt doen. Je kan een idee dat je thuis al bedacht hebt maken. Maar we hebben ook voorbeelden en boeken om ideeën te krijgen. Onze begeleiders helpen je heel graag op weg om de verschillende technieken en handelingen te ontdekken. Je gaat zelf aan de slag met een werkstuk. Kom je er niet uit, dan kun je een van de  begeleiders vragen om je op gang te helpen. Kom je vaker bij ons dan kun je je werkstuk (voorzien van je naam) laten staan en een andere keer afmaken. Voor alle afdelingen geldt: opruimen van gereedschap, materiaal en schoonmaken doe je met z’n allen.

 

Werkplaatsen

Elektronica
Kan jij al je eigen radio bouwen, een vleermuisdetector maken of een elektronisch orgel maken? Dan wordt het tijd dat je dat gaat leren! Condensatoren, weerstanden, diodes en LEDs in overvloed, jij maakt er wat moois van bij elektronica met al die mooie soldeerbouten, dradenstrippers en perspexbuigers. Onze soldeer-mannen en vrouwen staan voor je klaar.

Robotica
Kun jij al een auto leren om een route te volgen? Kun je een ballen schieter maken of een lopende robot maken? Het is allemaal mogelijk bij de afdeling Robotica. We hebben een enorme berg Lego Mindstorms en je kunt computerprogramma’s maken om jouw robot dat te laten doen wat jij wilt. Onze robot-experts helpen je verder.

Computers
Heb jij wel eens een mooie game of een website willen bouwen? Of wil je weten hoe je met Java kunt programmeren en hoe Linux eigenlijk werkt? Bij ons programmeer je een mooie site en maak je een spannend spel. We hebben alle benodigde software en OS’en in huis. Onze eigen whizzkids en computerfreaks begeleiden je bij je digitale zoektocht.

Papier en textiel
Wel eens een kussen willen maken? Of een vlieger, een masker van papier maché, papieren kippen of een tasjes van gevlochten tijdschriften? Het kan bij onze papier en textielafdeling. We hebben naaimachines, alle denkbare scharen, garen, papiersoorten, knopen, slingers en versieringen beschikbaar. Onze ervaren coupeuses en papierkunstenaars gaan je helpen met jouw mooie werkstuk.

Het DJO-Lab
In het DJO-Lab kun je terecht voor het doen van leuke, spannende, leerzame proefjes en experimenten of kleine onderzoekjes. Op die manier leer je meer over hoe de natuur om ons heen in elkaar zit. Er is van alles mogelijk. We hebben prachtige microscopen waarmee je het kleinste leven of zelfs je eigen cellen kunt bekijken, maar je kunt ook chemische reacties uitvoeren en natuurkundige wetten ontdekken. Kortom, in het lab voel je je een echte jonge onderzoeker!

Hout
Boten bouwen, vogelhuisjes maken, of wil je een stadion bouwen? Het kan allemaal op onze houtafdeling. We hebben een grote werkplaats met alles wat je nodig hebt voor houtbewerking; een lintzaag, cirkelzaagtafel en allerlei boren, frezen, hamers en beitels. Sommige dingen zijn gevaarlijk, dus we hebben ervaren houtbewerkers die je helpen met  jouw geweldige constructie!

Metaal
Altijd al je eigen sierraad willen maken? Of een model-auto van blik en ijzer? Dan zit je in ons metaalatelier goed! Je leert (hard)solderen, blik en aluminium knippen en bewerken, emailleren en nog veel meer. We hebben een kast vol gereedschap, een draaibank, hardsoldeer plaats en hele leuke begeleiders die alles weten van metaalbewerking.

Klei 
Van klei kun je bijna alles maken, huizen, schepen, kopjes, pannen, auto’s… noem maar op. Ook kun je klei heel mooi versieren met allerlei materialen; verf, glas, kralen, knikkers, spiegeltjes, schoenpoets(!) en emaillen. Wil je wel eens op een draaitafel werken, of weet je al wat een schoptafel is? Kom het maar ontdekken bij onze top-boetseerders die je alle technieken kunnen leren. De klei-afdeling is niet altijd open tijdens de vrije inloop. Check het vakantierooster of vraag het na via info@dejongeonderzoekers.nl

Vraag of opmerking?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.